Як правильно обскубти птаха?

Курку затискають між колінами (можна помістити її тіло в мішок, зав'язавши його кінці у шиї), беруть однією рукою за голову, і за допомогою ножа роблять надріз під мочкою вуха, відступивши приблизно на 2 см. При цьому перерізається яремна вена, лицьова та сонна артерії . Ніж вибирають гострий, довжина розрізу зазвичай не перевищує 15 см.

Другий спосіб – птицю поміщають у гарячу воду за нормальної температури близько 70-80 градусів на 60 секунд. Після цього пір'я легко відокремлюється від шкірного покриву. Потім необхідно підвісити тушку вертикально за лапу і приступати до чистового обскубування. Цей спосіб має суттєвий мінус – це червоне м'ясо.

Після вибою курку обскубують, видаляють нутрощі і промивають у холодній воді. Далі тушка повинна дозріти та придбати належні смакові якості, тому що відразу після забою м'ясо стає жорстким. Для цього її залишають остигати при кімнатній температурі протягом 6-8 годин.