Для цього треба акуратно, не сильно заглиблюючись, розрізати черевце від хвоста до голови. А потім вийняти весь вміст, намагаючись не зашкодити жовчному мішечку – він, до речі, знаходиться ближче до голови. Потім, знову ж таки, промити тушку риби вже зсередини, добре видаляючи кров'яні згустки і плівки.
Як обробити щуку для запікання?
Як правильно обробити щуку після чищення:
- видаліть парні грудні та черевні плавці – їх вирізують куточком, далі заберіть спинний і анальний;
- розріжте черево і за допомогою ножа вискоблить нутрощі;
- відріжте голову та хвіст, після чого ретельно промийте тушку під проточною водою.
Як швидко почистити щуку від луски?
0:31Рекомендований кліп · 60 сек.Як швидко і без бруду почистити щуку. – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу