Користь цибулі Овочі багатий фітонцидами та вітамінами групи В, вітаміном С, PP, Е, D, K, містить біотин, каротиноїди, лимонну та яблучну кислоти, ефірну олію, моно- та олігосахариди, флавоноїди. У цибулі 19 макро-і мікроелементів. Рослина має фітонцидну активність.
Які хвороби можна лікувати цибулею?
Чим ще корисна цибуля ріпчаста для організму: у комплексі з маслами зміцнює волосяну цибулину, усуває випадання волосся, надає блиску та шовковистості; лікує шкірні хвороби – вугровий висип, нейродерміти, акне; покращує рухову функцію суглобів; збільшує м'язовий тонус, фізичну активність.
Чи можна їсти цибулю щодня?
Регулярне вживання цибулі може підтримати здоров'я серця, оскільки цей овоч багатий на антиоксиданти.. У червоній цибулі також є антоціани. За даними дослідження, у тих, хто вживав продукти, багаті на антоціани, ймовірність серцевого нападу була на 32% нижче, ніж у тих, хто їх не їв.